Home

Home

huis

Huis

kalkan1

Kalkan

excursies

Excursies

extras

Extra’s

prijzen

Info/prijzen

contact

Contact

links

Links

algemeen1

Algemeen

stranden

Stranden

kalkan1_2
kalkan3_2
kalkan5_2

Het dorp Kalkan vormt het middelpunt van de Lycische kust, en heeft als gevolg van de strenge plaatselijke bouweisen zijn authentieke karakter nog steeds goed weten te bewaren.

Ver weg van de grote Turkse toeristische massabestemmingen, is Kalkan een uitstekend uitgangspunt voor een vakantie waarin het oorspronkelijke Turkse leven en de ongekend boeiende kunst- en cultuurhistorie van deze streek, op elkaar aansluiten.

De kern van het (oude) dorp wordt gevormd door een wirwar van met keien geplaveide straatjes, die alle leiden naar de haven. ’s Avonds is het dorp afgesloten voor alle verkeer, waardoor u in alle rust kunt genieten van de talloze kunstwinkels, boetieks, kledingzaken, kunstnijverheidsateliers, terrassen en vooral de fantastisch gelegen restaurants.

Het culinaire niveau in Kalkan is hoog en is – door de komst van steeds meer fijnproevers – steeds in ontwikkeling. Alle denkbare keukens zijn voorhanden en van uitstekende kwaliteit. De meeste restaurants zijn gelegen aan de haven of op een van de vele (vaak spectaculaire) dakterrassen, waar niets een romantisch etentje in de weg kan staan.

Dan is Kalkan op z’n best: begeleid door (live) klassieke of jazz-muziek, genieten van het fantastische uitzicht over de zee en de sterrenhemel en natuurlijk van de stijlvol opgediende specialiteiten.

Voor de late uurtjes zijn er diverse bars en een enkele disco.

Het charmante, pittoreske en gastvrije Kalkan is in een woord: sophisticated en zal u, in elk seizoen van harte welkom heten!

 

leesverderklein