Home

Home

huis

Huis

kalkan

Kalkan

excursies1

Excursies

extras

Extra’s

prijzen

Info/prijzen

contact

Contact

links

Links

Voor uw gemak hebben we een aantal interessante excursies geselecteerd uit het  grote aanbod van georganiseerde dagtrips. Voor alle excursies geldt dat u tijdig wordt opgehaald van en weer teruggebracht naar de Villa.

Als u wilt dat wij alvast de reserveringen maken, kunt u dit aangeven op het boekingsformulier. De betaling van deze excursies dient u op het moment dat u wordt opgehaald, te voldoen aan de organiserende touroperator.

In het infoboek dat in de Villa ligt, vindt u nog een aantal (kortere) dagtrips, die u zelfstandig kunt maken met uw eigen huurauto, taxi of dolmusbusje.

kekova2
yakapark2
kekova2a
kanoxanthos
myraKilise
 • Boottocht naar Kekova (de gezonken stad). Met een traditionele Gulet vaart u naar Kekova, waar diep onder water zichtbaar de restanten liggen van wat eens een van de belangrijkste Lycische steden in de regio was (Simena). U ziet dwars door het kristalheldere water de restanten van huizen, stadsmuren, rioleringen, grachten en trappen. Onderweg passeert u diverse grotten, waarin u kunt zwemmen of snorkelen. In de excursie is een lunch inbegrepen in Ugadir, waar u ook nog de overblijfselen van een Middeleeuws kasteel kunt beklimmen. Indrukwekkend en een absolute aanrader! Vertrek op zaterdag, maar andere dagen in overleg. Prijs: € 30,- per persoon, incl. lunch en transfers. Ophaaltijd: 8.30 uur, terug: 18.00 uur.

   
 • Saklikent / Tlos / Yakapark. Voor de meer sportieve gasten. Deze excursie voert u door de kloof van Saklikent in het Nationale Park van Tlos, waar u onder leiding van een deskundige gids, een wandeling maakt door deze indrukwekkende canyon. Afhankelijk van de tijd van het jaar, wandelt u door de drooggevallen bedding, maar zult u ook een nat pak halen, als u, aan touwen en/of zwemmend door de woeste stroompjes, de weg moet vervolgen. Avontuurlijk, maar absoluut verantwoord. Op kleine houten platforms zijn leuke restaurantjes gebouwd, waar de heerlijkste verse vis wordt geserveerd.  Prijs: € 27,- per persoon, incl. lunch en transfers. Vertrek op woensdag; ophaaltijd: 9.00 uur. (neem goede schoenen mee, en kleren die nat mogen worden!)




   
 • Kaya Koy / markt van Fethye / Olu Deniz. De spookstad Kayakoy, biedt u zicht op een van de oudste overblijfselen van de Lycische beschaving. Ook bezoekt u de (in de regio grootste) markt van Fethye, waar werkelijk alles – voor spotprijzen – te koop is! Tenslotte bezoekt u het waarschijnlijk meest gefotografeerde strand – bekend van de beroemde posters – van Turkije: Olu Deniz. In het altijd lauwwarme water van deze lagune is het - ook voor kinderen - zalig dobberen. ook kunt u zich per bootje laten vervoeren naar verschillende verlaten plekken, waar u - na een stevige klauterpartij - een fantastisch uitzicht heeft over het hele gebied. Een sprookjesachtiger besluit van de dag is bijna niet denkbaar! Prijs: € 28,- per persoon, incl. lunch en transfers Vertrek: dinsdag; ophaaltijd: 8.30 uur.

   
 • KanoŽn op de Xanthos Rivier. Een boeiende combinatie van archeologische impressies en prachtige natuur. Geschikt voor iedereen (dus ook voor de niet-geoefende kanoŽrs onder u!) Onder ervaren leiding laat u zich afzakken op de Xanthos rivier en zult u versteld staan van die indrukwekkende eeuwenoude Lycische beschaving. Maar ook krijgt u uitleg over de imposante natuur, waardoor deze rivier slingert. Afsluitend kunt u relaxen in een ontspannend modderbad. Prijs: € 27,- per persoon, incl. lunch en transfers. Vertrek op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag.; ophaaltijd: 9.30 uur.

   
 • Myra / Kekova. Altijd gedacht dat Sinterklaas uit Spanje kwam? Bezoek de basiliek van Myra, gewijd aan Sint Nicolaas en u weet voortaan beter. Deze excursie combineert een prachtige bustocht naar het betoverend mooie Myra, (ook bekend zijn grote aantallen rotsgraven) met de hierboven beschreven boottocht naar Kekova (de gezonken stad).  Myra was al vanaf de 5e eeuw voor Christus de meest florerende stad uit de Lycische beschaving. Een bijzonder afwisselende en zeer boeiende dag, die in uw excursiepakket niet mag ontbreken. Prijs: € 38,- per persoon, incl. lunch en transfers. Vertrek op zaterdag; ophaaltijd: 8.30 uur.
  Terug: 19.00 uur.
leesverderklein